Sosyal Medya

Güncel

New York Times’tan 'gizli anlaşma' iddiası

New York Times, İsrail’in Sina Yarımadası'nda Kahire hükumetinin de onayıyla hava saldırılarını gerçekleştirdiğini ve bunun 'gizli anlaşma' olduğunu yazdı.



New York Times, “Gizli AnlaÅŸma: Ä°srail, Kahire’nin onayıyla Mısır’da Hava Saldırıları GerçekleÅŸtiriyor” baÅŸlıklı haberinde Ä°srail’in Mısır’da en az 100 hava saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸini duyurdu. DEAÅž’ın saldırılarına yönelik bilgi verilen haberde, Mısır’ın bu terörü durduramadığı ve Ä°srail’in harekete geçtiÄŸi kaydedildi. “Ä°ki yıldan fazla bir süredir Ä°srail Ä°HA’ları, helikopterleri ve jetleri Mısır içinde 100’den fazla gizli hava saldırıları gerçekleÅŸtirdi.

Hepsi de CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah Sisi’nin onayı ile yapıldı” ifadesini kullanan gazete, bu adımın iki ülke arasındaki iliÅŸkilerde yeni bir aÅŸamaya geçildiÄŸine iÅŸaret ettiÄŸini yazdı. Gazete, “Ä°srail’in müdahalesi Kahire için, militanlarla yaklaşık 5 yıllık savaşında Mısır ordusunun yerini yeniden kazanmasını saÄŸladı. Ä°srail için ise, hava saldırıları sınır güvenliÄŸini ve komÅŸusunun da istikrarını saÄŸladı” açıklamasını yaptı. ABD’li yetkililerin, Ä°srail hava saldırılarının Mısır ordusunun militanlara karşı avantaj saÄŸlamasında belirli bir rol oynadığına iliÅŸkin açıklamalarını kullanan New York Times, ancak Ä°srail hava saldırılarının bölge için bazı beklenmeyen sonuçlar da getirdiÄŸini yazdı.

Gazete, Ä°srailli ve Mısırlı yetkililerin konuya iliÅŸkin açıklama yapmadığına dikkat çekti. 

ANKARA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.